Program za razvoj talenata kao prvi korak ka karijeri

Junior programeri 6. dec. 2022

Interni razvoj talenata - Win-win pristup za kompanije i juniore

Kompanije koje žele da napreduju, naročito one u IT industriji, moraju se fokusirati na najvredniji resurs koji imaju - ljude. Dok one brinu o pronalaženju novih zaposlenih za postojeće i buduće projekte, veliki broj talentovanih pojedinaca teži da ostvari karijeru sa smislom i svrhom.

Kako bi se olakšao razvoj talenata unutar kompanije, sve veći broj njih nastoji da razvije programe i obuke koji dovode do kvalitetnijih i novih zaposlenih. Interni razvoj talenata, tako, predstavlja jedno od najboljih i najefikasnijih rešenja, jer ako je kultura kompanije okrenuta tome da se talenti otkrivaju i neguju, to će pomoći ne samo da se ojačaju postojeći timovi, već i u regrutovanju dodatnih članova za buduće projekte.

Jedan ovakav program razvija kompanija Vicert, koja posluje u health-tech sektoru. Talent programu se periodično priključuju novi izabrani talenti, u okviru koga svi dobiju i zaposlenje dok traju obuke. Kako se ovakav pristup pokazao vrlo korisnim u praksi, naročito za juniore koji u okviru programa stiču teorijsko znanje i praktično iskustvo, kao i konkretne sertifikate, na njihovom primeru ćemo ti približiti kako jedan ovakav pristup izgleda i kakve benefite od njega ostvaruje ceo tim zaposlenih.

I teorija i praksa u internom razvoju talenata

Jedan od juniora na Vicert Talent programu, u svojim impresijama program opisuje kao zanimljiv, dinamičan rad, sa ljudima koji su uvek tu, spremni da pomognu.

Vicert Talent program traje oko 7 meseci. Startovao je u maju ove godine i obuhvatio je ukupno 15 juniora i 6 buddy-ja, tj. mentora koji su radili sa njima na projektima. Core tehnologije na kojima su radili su .NET, React, IOS, Android, DevOPS. Podršku u realizaciji je pružio HR sektor koji je održao preko 27h radionica sa buddy-jima i gotovo 25h chek-inova - evaluacija i praćenja rada juniora.

Jelena u Vicertu radi 3 godine u delivery-ju na poziciji team leader-a i na ovom programu je bila buddy u .NET timu. Ona pojašnjava da je Vicert Talent program koncipiran u dva pravca: teorijski i praktični. Kao kruna projekta, nakon savladavanja ovih delova, juniori su radili na izradi Vicert Hospital Information System aplikacije (Vicert HIS), informacionom sistemu za bolnice.

Na osnovu našeg iskustva i tražnje na tržištu izabrali smo set veština, tehnika i treninga koje će juniorima dalje koristiti u radu. Uz ovaj teorijski, praktični deo programa imao je za cilj da postignu veću samostalnost u radu i da se pridruže Vicert multinacionalnim timovima, da prenesu timsku atmosferu, da znaju da se pomažu i da imaju nekoga ko može da stane uz njih. Svi su se odlično uklopili u tim i vrednosti koje smo hteli da im prenesemo.

U nastavku se bliže upoznajemo kako je ovaj proces izgledao.

Road map Talent programa

Kako je Vicert poznat po health-tech-u, njihova specijalizacija je zdravstveni softver, a trziste poslovanja je US market gde je poznavanje HIPAA-e neophodno, juniori su prvo polagali ProHIPAA sertifikat, koji donosi potvrdu o poznavanju standarda za zaštitu osetljivih podataka pacijenta.

Osnove cloud computing-a su važan deo programa jer Vicert prati Cloud First pristup, što znači razmatranje Cloud servisa pre svih ostalih tehnologija, bilo da se radi o novom projektu ili razvoju nove funkcionalnosti na postojećem sistemu.

Kako prepoznaju prednosti Cloud-a, omogućili su i celom delivery-u da se obuči i krene u usavršavanje, a istu mogućnost su imali i juniori. Rezultat je da su svi postali AWS Certified Cloud Practitioner i upoznali najčešće korišćene servise AWS-a i mogućnosti cloud computing-a.

U okviru teorijskog dela, juniori su dalje pristupili agilnoj metodi razvoja softvera u Scrum tehnologiji, i dobili još jedan sertifikat postavši sertifikovani Scrum Masters I, započevši odmah i sa primenom ove metode u praksi.

Juniori su upoznati i sa nekim alatima koje će svakodnevno koristiti, kao što su Jira i Git, najzastupljeniji program za čuvanje i verzionisanje koda.

Kada smo prešli sva sporedna važna znanja, krenuli smo sa pilot projektom. Imali smo sreću da dobijemo mogućnost da pravimo softver od početka, od analize korisničkih zahteva, preko backlog-a do produkcije. Ideja je juniori različitog tech stack-a, mogu da rade zajedno, tj. da timovi sarađuju na istom projektu, da bi dobili hands-on experience kao u komercijalnim projektima - kaže Jelena čiji je tim radio u .NET-u, jednoj od najzastupljenijih tehnologija i frameworka.

Rad na Vicert HIS aplikaciji

Kako je iz perspektive juniora izgledao rad na Vicert HIS-u i šta su postigli, priča nam Marko, jedan od juniora iz Jeleninog tima.

Opisujući kako je tekao proces, Marko ističe da su započeli sa analizom bolničkih zahteva i na osnovu nje krenuli u implementaciju. Neki od njih bili su da imaju različite tipove korisnika: doktore, pacijente i tehničare, kao i primarni modul - zakazivanje pregleda. Nakon toga sledila je implementacija.

Najpre smo birali tehnologije, a kako smo .NET tim, opredelili smo se da koristimo .NET Core 3 verziju, dok smo za baze podataka uzeli ASP .NET Core 3.1. Opredelili smo se i za višeslojnu arhitekturu što je i praksa za ovaj tip aplikacije gde ćemo imati sloj za baze podataka, prezentacije i biznis logiku.

Jedan od najvećih izazova, kaže Marko, bila im je autentifikacija i autorizacija, kao i kreiranje samog interfejsa, odnosno kako će aplikacija izgledati korisnicima i kako da se intuitivno kreću kroz sajt.

Njegova koleginica iz .NET tima Dragana, ističe da je sve od dizajna baza podataka, do implementiranja korisnickog interfejsa bilo vrlo zanimljivo.

Svakako mi je na najzanimljivije bilo to što smo kao tim radili na aplikaciji od samog početka, i što smo ušli i u tu biznis stranu bolničkog informacionog sistema, u čemu nam je Jelena dosta pomogla pojašnjavajući kako sve funkcioniše.

Proces učenja za sve

Veljko je krenuo pre 2 godine u Vicertu preko sličnog programa, a sada je već došao do pozicije da kao buddy prenese svoje znanje mladim talentima. Veljko o ovom programu kaže:

Imao sam priliku da učim kako nekog da naučim i radim sa super ljudima.

Veljko je sa juniorima radio na React tehnologiji. Akcenat je najpre stavljen na obnavljanje znanja, krenuvši sa HTML, CSS i Java Script, a kada su taj deo uspešno završili krenuli su da rade React kurs, koji je sa 40+ sati prilično dugačak.

Na kraju, da ne bi bilo suvoparno, zadao sam im testni projekat - realni web shop, gde su imali mogućnost dodavanja, brisanja i izlistavanja itema iz korpe, filtriranje i sortiranje i sam proces poručivanja na stranici. Osim što je bio test da vidimo gde su nakon svih teorijskih delova, ovaj projekat bio je i uvod za samu krunu Talent programa, a to je HIS React aplikacija, koja je radila u komunikaciji sa API-ijem koji su napisali Jelenini juniori.

Sa Veljkom su u React timu bili juniori koji svoje iskustvo opisuju kao vrlo zanimljivo.

Pošto nismo imali dizajnera, morali smo da smislimo sami kako će to izgledati, što je ujedno bio i najzinimljiviji i najteži deo - kaže Dušan, dodajući da su koristili razne biblioteke pa je zanimljivo bilo dizajnirati i dodavati animacije, dok im je najveći izazov bilo to što su prvi put radili aplikaciju koristeći React tehnologiju.

Individualni pristup

U iOS timu su krenuli sa programom nešto kasnije od .NET i React ekipe.
Uz uobičajeni road map, oni su se najpre bavili iOS fundamentalima.

Neki od resursa koje smo koristili jesu Swift Apprentice i iOS Apprentice. Prilagođavao sam sadržaj šta je kome zanimljivije, knjiga ili video, kao i u odnosu na nivo znanja - neki u timu su početnici, dok neki imaju sedam meseci iskustva. Ono što smo najviše pokrivali je UIKit,  s obzirom na to da SwiftUI, kao UI tehnologija, nije nešto što je 100% pokriveno, kaže Nemanja koji je vodio ovaj tim.

Unapređenja

Nikola, android developer i Filip, DevOPS inženjer imaju po jednog juniora u svom timu, koji potvrđuju brz napredak mladih developera.

Program smo počeli početkom septembra. Kako sam radio sa jednom juniorkom koja je znala Javu, prilagodili smo ga tome i za dva meseca dostigli nivo da može da napravi osnovnu aplikaciju koja prikazuje informacije i interaktuje sa njima - ističe Nikola.

Filip sa takođe razvio individualni modul Talent programa koji se bazirao na AWS-u i pipeline-ima, i koji je ima za cilj da na kraju razume kako funkcioniše backend, servisi u njemu, kako napraviti pipeline, a ako bude vremena i kako napraviti bazne aplikacije frontend.

Svi buddy-ji na Vicert Talent programu, saglasni su da je sjajno što mogu da daju šansu mladim developerima, a za naredne cikluse programa imaju i ideje za unapređenje.

Kako ti se dopao ovaj pristup internom razvoju talenata, bilo da si junior ili neko ko može da bude buddy u sličnom procesu? Podeli svoje mišljenje sa drugima na Joberty zajednici, a ako želiš da saznaš više o Vicert-u, njihovim projektima pogledaj njihov profil na Joberty-ju.

Tagovi

Vicert

Kroz rad na transformaciji zdravstvene industrije u Americi, kompanija Vicert poslednjih 20 godina ispunjava svoju misiju i omogućava ljudima da žive zdravije.

Tvoja prijava je uspešno sačuvana!
Odlično! Da bi imao pristup kompletnom sadržaju bloga potrebno je da završiš proces plaćanja.
Tvoja prijava je uspešna!
Tvoj nalog je aktiviran, sada imaš pristup kompletnom sadržaju bloga.