Kako skraćeno radno vreme utiče na efikasnost tima?

Saveti 22. jun 2021

Još od 2018. godine Brid.TV nudi vebmasterima i izdavačima širom sveta jedinstven proizvod koji im omogućava da skladište, reprodukuju i monetizuju svoje video zapise. U moru drugih svetskih video platformi, Brid.TV je uspeo da se istakne u industriji zbog napredne tehnologije koju koristi, ali i zbog velikog broja opcija za naprednu monetizaciju koju nudi klijentima.

Iako će ovo zvučati kao kliše, naš put ka vrhu ne bi bio moguć bez posvećenog tima koji uvek gleda kako još više može da unapredi našu video platformu.

Upravo zbog njih smo i uveli sedmočasovno radno vreme!

Šta je sedmočasovno radno vreme tačno donelo Brid.TV? Saznajte u tekstu koji sledi!

Skraćeno radno vreme iliti sve se može kad se hoće

Standardno radno vreme u zemljama širom sveta je između 40 i 44 sati nedeljno. Nama je to nešto zvučalo mnogo, pa smo odlučili da je ipak bolje da se radi 35 sati nedeljno u Brid.TV!

Šalu na stranu, raditi 40 sati nedeljno je učestala pojava u našem društvu. Ali u Brid.TV smo svesni da je teško biti fokusiran svih osam sati i uvek davati maksimum. Pored toga, osmočasovno radno vreme često zna da ograniči zaposlene i poremeti im work-life balans. Zbog njega zaposleni između pića posle posla ili duge dremke znaju da biraju ovo drugo.

Pošto nismo želeli da ista sudbina zadesi naše zaposlene ili da, ne daj Bože, odbiju piće jer su preumorni nakon radnog dana, odlučili smo da uvedemo sedmočasovno radno vreme pre par godina. Sada par godina kasnije, naši zaposleni imaju više vremena za sebe, a mi se ni u jednom trenutku nismo pokajali zbog naše odluke. Tu smo da podelimo sa vama šta nam je sve dobro ova promena donela.

Čime je sat vremena manje rezultiralo?

Sat vremena manje donelo je toliko toga više. Pre svega - povećanu efikasnost tima. Sigurno ste se pitali da li skraćeno radno vreme može da poveća efikasnost tima, jer zvuči pomalo nemoguće. Da, može! Upravo je naša firma svedok da se promene unutar tima mogu desiti ako pokažete poverenje i zahvalnost svakom članu istog.

U Brid.TV težimo da napravimo prijatnu atmosferu u kojoj će se obratiti pažnja na potrebe zaposlenih. Verujemo da se samo u ovakvom okruženju može razvijati video platforma koja preti da prestigne ostale svetske video platforme. No, naš uspeh se i te kako može pripisati zaposlenima. Upravo zbog njih smo i uveli sedmočasovno radno vreme u Brid.TV i postali jedna od retkih kompanija koja ne praktikuje onaj standardni “od 9h do 17h” radni dan!

Zbog naše odluke imamo tu privilegiju da svaki dan gledamo kako skraćeno radno vreme pozitivno utiče na efikasnost našeg tima!

Naime, internim istraživanjem smo otkrili da se produktivnost zaposlenih povećala za 23% nakon uvođenja sedmočasovnog radnog vremena! Brid.TV koristi internal project management softver koji pomaže zaposlenima da uvek budu u toku sa zadacima, a tim lidovima da znaju kada su ti zadaci završeni. Upravo nam je ovaj softver ukazao na povećanje produktivnosti.

Drugim rečima, analizom ovog softvera smo utvrdili da su zaposleni brže završavali svoje zadatke za sedam sati no što su to radili za osam sati radnog vremena. Oni sada mogu da balansiraju privatni i poslovni život, što znatno poveća njihovu satisfakciju i motivisanost. Pored toga, primetno je da imaju veći fokus i želju da što pre završe svoje obaveze na poslu.

Naravno, zaposleni takođe imaju pauzu od 30 minuta unutar svog radnog vremena. Ovo znači da se u Brid.TV zapravo radi šest i po sati! I evo, pošto godinama funkcionišemo po ovom principu, možemo reći da odstupanje od norme nekada donosi i nešto dobro sa sobom.

Iako je uvek lakše oslanjati se na postojeće prakse, ponekad bi trebalo i rizikovati. Izlazak iz zone komfora je, bar u slučaju Brid.TV, rezultirao većom produktivnošću i motivisanošću kod zaposlenih.

Brid.TV: domaća video platforma na svetskom tržištu

Sedmočasovno radno vreme nije jedina stvar zbog koje se Brid.TV ističe. Naime, ono što povećava satisfakciju naših zaposlenih jeste činjenica da rade na našem (domaćem) proizvodu, tj. video platformi. Dakle, Brid.TV je u potpunosti domaća kompanija sa domaćim kapitalom koja se probila na svetskom tržištu!

Pored toga, naš tim je svakodnevno u komunikaciji sa klijentima širom sveta. Iako radimo od 8h do 15h, uspevamo da negujemo odnos sa klijentima uprkos drugačijim vremenskim zonama.

Živi smo svedoci da je sedam sati sasvim dovoljno vremena kako bi se razvijala platforma, ali i sarađivalo sa kompanijama iz svih krajeva sveta. Na primer, skraćeno radno vreme nas ne sprečava da uspešno sarađujemo sa svetskim kompanijama poput Enthusiast Gaming, Ubisoft, Mundo Hispánico i Futbol Sites, ali i regionalnim kao što su Euronews Serbia, Index.hr, Novosti i Vijesti.

Pored radnog vremena, studije govore da i poslovni prostor utiče na zaposlene. Zapravo, zaposleni su 6% produktivniji i 15% kreativniji kada su zadovoljni poslovnim prostorom. Imajući ovo u vidu, odlučili smo da naše sedište bude u Airport City-ju. Naše kancelarije su komforne, a zaposleni imaju sve ono što im treba kako bi nesmetano obavljali svoj posao!

A ono što još više povećava moral u timu jeste činjenica da se na prstima jedne ruke mogu izbrojati srpske firme u Airport City-ju, a Brid.TV je jedna od njih!

Savet za kraj – budite kreativni i hrabri

U ovim modernim vremenima je bitno da poslodavci pruže zaposlenima sve ono što im je neophodno, a što ih može dodatno motivisati i povećati njihovu produktivnost. U Brid.TV smo se opredelili za skraćeno radno vreme i ubrzo smo videli pozitivan uticaj ove odluke na naše zaposlene.

U zoni komfora je lepo, ali uvek je bolje malo rizikovati i videti šta će vam to doneti, zar ne?

Tagovi

Brid.TV

Brid.TV je video platforma koja omogućava vebmasterima i izdavačima da na jednostavan način embeduju i monetizuju svoje video zapise uz mnoštvo opcija za razvoj biznisa.

Tvoja prijava je uspešno sačuvana!
Odlično! Da bi imao pristup kompletnom sadržaju bloga potrebno je da završiš proces plaćanja.
Tvoja prijava je uspešna!
Tvoj nalog je aktiviran, sada imaš pristup kompletnom sadržaju bloga.