Kako funkcioniše Advanced Hiring?

HR 11. okt. 2022

Već je poznato da je zapošljavanje IT eksperata, posebno seniora, izuzetno zahtevan zadatak za regrutere. Izazovan i zanimljiv projekat, prilike za učenje i razvoj, brojne dodatne pogodnosti – sve to igra ulogu u donošenju odluke od strane programera da prihvati ponudu određene kompanije.

Pa da li onda postoji neki know-how koji može pomoći da se reši ovaj izazov? Odgovore smo potražili od kompanije Luxoft koja je uvela jedinstven model zapošljavanja.

Ono što se pokazalo kao važno je vreme provedeno u pregovorima, kažu iz IT kompanije Luxoft, i dodaju da ih je upravo taj razlog motivisao da primene Advanced Hiring sistem, odnosno proces ubrzanog zapošljavanja IT stručnjaka.

Advanced Hiring je mogućnost za dobijanje ponude u kratkom roku - od 48 do 72 sata, odnosno već tokom intervjua sa resource menadžerom.

„To je mehanizam koji omogućava IT ekspertima da dobiju ponudu za posao u roku od samo nekoliko dana, i da počnu da rade pre nego što je odabran konkretan projekat. Kada zvanično počnu sa radom, zajedno sa njima biramo projekat koji će najviše odgovarati njihovim veštinama, iskustvu i željama“, kaže Ana Mijatović, Recruiting Director u Luxoft Srbija.

„Osnovne prednosti ovog načina zapošljavanja su, osim racionalizacije utrošenog vremena, i dostupnost svih kompanijskih benefita i primanje pune plate od prvog radnog dana.“

Ključne specijalizacije na koje se primenjuje Advanced Hiring su Java, JavaScript, C++, QA/Auto i DevOps.

Šta ide nakon zaposlenja?

Nakon što se programer zaposli, zajedno sa recruiting timom počinje da traži projekat za sebe. Prema statistici Luxofta, taj proces uglavnom traje oko 2-3 nedelje.

Takvo iskustvo imao je Petar Jeremić, Software Developer: „Od prvog radnog dana do pronalaska projekta prošlo je dve i po nedelje. Glavna prednost ovakvog načina zapošljavanja za mene je ta što možete pronaći projekat koji vam u potpunosti odgovara, među velikim brojem različitih projekata.“

Andrei Khon, senior programer, kaže da je pronašao projekat za samo jedan dan nakon što se zaposlio.

„Moj prioritet je bio da nađem zanimljiv projekat, a s obzirom na to da Luxoft radi na velikom broju najrazličitijih projekata, bilo je prilično jednostavno odabrati onaj koji savršeno odgovara mojim interesovanjima.“

Ako uđete u poslednji model bilo kog premijum proizvođača automobila, ispod „haube“ softver koji upravlja autonomnom vožnjom ili digitalnom instrument tablom je nastao u Luxoftu. U oblasti healthcare & life sciences projekata, rastući tim u Beogradu razvija najsavremeniju ortodontsku platformu koja obuhvata sve faze procesa – od skeniranja vilice 3D tehnologijom do 3D printa koji prikazuje finalni izgled, i to je projekat koji će revolucionarno izmeniti dosadašnju ortodontsku praksu. Tu su i inovativne tehnologije koje svetske banke koriste za digitalni onbording, risk menadžment, platforme za remote banking, centralizovane trading platfome, kao i digitalna rešenja u oblasti retail-a, telekomunikacija i logistike.

U periodu dok ne pronađe projekat, novozaposleni IT stručnjak istražuje, pohađa kurseve i programe usavršavanja ukoliko želi, i ima intervjue za različite projekte bez ikakve žurbe. Stefan Radivojević, DevOps Engineer, opisuje kako je proces tekao u njegovom slučaju:

„Do odabira projekta prošlo je manje od mesec dana, ali gledajući sa pravne strane – procedura je bila gotova za 3 dana. Glavna prednost bila je ta što nismo uopšte gubili vreme. Tokom procesa sam uvideo šta je dodatno bilo potrebno da savladam kako bih bio još konkurentniji. Sveukupno, bilo je to sjajno iskustvo, i za 3 dana sam već započeo razgovore sa prijateljima iz IT zajednice da bih uvideo ko od njih ima dovoljno znanja, kako bih i njima preporučio da se pridruže Luxoftu.“

Ukoliko ti je ovaj proces zvučao interesantno, onda pravac na Joberty stranicu kompanije Luxoft. A ako bi želeo da vidiš koje su trenutno otvorene pozicije u Luxoftu, to možeš pogledati ovde.

Tagovi

Luxoft

Luxoft Serbia je globalna IT kompanija specijalizovana u razvoju softvera i kreiranju digitalnih strategija za potrebe različitih industrija. Luxoft uvek pruža unikatna inovativna tehnološka rešenja.

Tvoja prijava je uspešno sačuvana!
Odlično! Da bi imao pristup kompletnom sadržaju bloga potrebno je da završiš proces plaćanja.
Tvoja prijava je uspešna!
Tvoj nalog je aktiviran, sada imaš pristup kompletnom sadržaju bloga.