Kako eksperti u IT industriji biraju poslodavca?

Zaposlenje 24. avg. 2021

Nakon deset ili više godina iskustva u IT industriji dobijate status skoro mitskog bića i čini se da se svaka kompanija, koja je ikada došla i u najmanji kontakt sa tehnologijom za koju ste ekspert, bori za vašu naklonost i pozitivan odgovor na poslovnu ponudu, koje u vašem slučaju, i bez preterivanja, stižu na dnevnom nivou.

I dok regruteri i marketari pronalaze nove načine da vam približe kompanijsku kulturu ove ili one kompanije, čini se da je zajednica ujedinjena u jednom pitanju: kako zaposliti čoveka koji na svojoj trenutnoj poziciji (a i na bilo kojoj drugoj koju bi odabrao) ima sve: od ispunjenih finansijskih očekivanja do benefita skrojenih samo za njega/nju?

U gejming industriji stvari se dodatno komplikuju za kompanije, a lestvica podiže za jednu nijansu više, samom činjenicom da je kolega sa titulom seniora značajno manje. Zbog toga smo odgovor na pitanje kako eksperti u IT industriji biraju poslodavca, tražili i među predstavnicima gejming industrije, od Art Direktorke kompanije Playrix RS, Anne Zanozine.

Na čemu ću raditi?

Sa osam godina iskustva u gejmingu, radeći za neka od najzvučnijih imena svetske gejming scene, Anna je savršen sagovornik.

Verujem da kada dostignete viši nivo iskustva i imate priliku da birate između ponuda, projekat postaje najvažnija stvar, započinje Anna. Kada vas projekat zainteresuje, pitate se: da li bi bilo zanimljivo učestvovati u njegovom razvoju ili ne? Osim toga, od ogromnog je značaja mogućnost da direktno utičete na razvoj projekta. Ukoliko vam se projekat dopada, vidite da možete značajno da utičete na njegov razvoj, pitate se: da li imam priliku da ga učinim boljim?, objašnjava ona.

Ako je odgovor na sva tri pitanja potvrdan, Anna savetuje da obratite pažnju na pristup razvoju projekta unutar kompanije - kada ceo tim ima isti cilj: da napravi nešto, ne obavezno brzo, ali obavezno najkvalitetnije što može, to je veoma motivišuće. Osim toga, jasno definisana pozicija i poštovanje tuđih ekspertiza je ono što želite da vidite u kompaniji koja vam nudi posao - lepo je raditi u timu gde svi znaju svoju oblast odgovornosti i u kojoj možete da, potpuno nesmetano, radite ono što najbolje umete.

Neophodni, ali ne dovoljni uslovi...

Osim projekta i funkcionisanja unutar tima, čini se da zaposleni na seniornim pozicijama očekuju set benefita koji će ispuniti njihova očekivanja, ali set benefita neće prevagnuti u korist zaposlenja.

Rekla bih da su benefiti za seniore neophodan, ali sigurno ne dovoljan uslov za prihvatanje ponude za zaposlenje. Kao što sam objasnila ranije, mislim da je mnogo važnije da projekat bude obećavajuć, iskrena je Anna Zanozina, art direktorka kompanije Playrix RS.

Ko su ljudi s kojima ću raditi?

Koliko puta ste čuli da je neka kompanija omogućila potencijalnim zaposlenima da sa budućim kolegama odu na ručak, provedu deo dana ili se na bilo koji način upoznaju i, pre prvog radnog dana novog kolege, shvate da li su dobar fit?

Imajmo na umu da novi zaposleni provodi polovinu svog budnog života sa ljudima sa kojima će raditi, ne sa kompanijom i ne sa projektom. Sa druge strane, važno je i da tim bude zadovoljan pojačanjem, jer samo tako napori tima koji se bavi regrutacijom neće biti uzaludni, a i Anna Zanozina je iskoristila priliku da objasni koliko je tim važan kada je izbor nove pozicije u pitanju.

Tim je još jedan važan kriterijum. Nažalost, retkost je da imate priliku da se upoznate sa svima pre nego što prihvatite ponudu. Ipak, mnogo toga zaključićete u komunikaciji sa ljudima sa kojima ste u kontaktu od samog starta - regruter, izvršni direktor, u gejming industriji i producent. Ako lako pronađete zajednički jezik, to je dobar znak, i pokazatelj da se korporativna kultura kompanije podudara sa onim što tražite. U ovom slučaju, osećate želju da nastavite dijalog, navodi Anna i napominje značaj HR tima.

Savet za regrutere

Za eksperte, donošenje odluke se čini jednostavnim - ako postoji dobar, izazovan projekat kom možeš da doprineseš, sloboda da radiš ono što najbolje umeš i sjajan tim koji će te podržati, naravno uz set benefita koji čine da se na poslu osećaš dobro i rasterećeno, postoji mogućnost da ćeš ozbiljno razmotriti priliku za promenu posla. Međutim, konkurencija biva sve jača u trci za kandidatima kojima su regruteri najvećih svetskih kompanija preplavili mail i LinkedIn sanduče, pa se postavlja pitanje: kako uopšte privući njihovu pažnju?

Regruteri zato već neko vreme pronalaze alternativne načine kojima zaobilaze “gužvu u inboxu” i na taj način se bore za pažnju kandidata. U gejmingu je ovaj trud naročito značajan - kandidata sa iskustvom u specifičnim oblastima je veoma malo i od izuzetne je važnosti da imaju potpuno personalizovan pristup kada su selekcija i regrutacija u pitanju.

Važno je da regruter prilagodi pristup svakom kandidatu pa to nekada može da znači posećivanje konferencija na kojima se okuplja ciljna grupa, poznavanje specifičnosti programskih jezika, izučavanje portfolija i građenje jake mreže kontakata u konkurentskim kompanijama.

Ozbiljan, ali ne i nedostižan izazov

Izazov je uvek isti: više otvorenih pozicija nego top kandidata da ih popune i zato je konkurencija među kompanijama ozbiljna.

Playrix RS je uspeo u tome! Annin dolazak je značajno doprineo daljem razvoju kompanije i ukupnim rezultatima koje zajedno kao tim ostvaruju. Sudeći po njihovom iskustvu nije nemoguće, ali je sigurno veoma teško i izazovno. Reklo bi se ne samo dovesti eksperta gejming industrije, već ga i zadržati! Jer ponude svakodnevno stižu, konkurencija se ne predaje i kompanija mora da održi korak sa očekivanjima top kandidata. Kako to rade u Playrix RS i na kakvim projektima, pogledajte na njihovom sajtu.

Tagovi

Playrix RS

Playrix RS je novosadski studio koji razvija casual F2P igre. Deo su globalne Playrix grupacije - jedne od najvećih gejming kompanija na svetu.

Tvoja prijava je uspešno sačuvana!
Odlično! Da bi imao pristup kompletnom sadržaju bloga potrebno je da završiš proces plaćanja.
Tvoja prijava je uspešna!
Tvoj nalog je aktiviran, sada imaš pristup kompletnom sadržaju bloga.