Da li je fleksibilno radno vreme rešenje za postizanje work-life balansa?

HR 17. avg. 2021

Kako se tipovi poslova menjaju, menjaju se i radna mesta. Kada se posao zasnivao na poljoprivredi, radno vreme je diktirala priroda i vremenski uslovi. Nakon industrijske revolucije, radno vreme je bilo vezano za rad mašina, pa je i radno vreme zaposlenih bilo time uslovljeno.

Danas je to drastično drugačije. Većina poslova može da se radi bilo gde i bilo kada. Svakodnevno radimo sa kolegama iz drugih vremenskih zona, završavamo projekte sa ljudima koje smo videli svega par puta u životu (ako i toliko). Iako je tako, veliki broj kompanija se i dalje drži tradicionalnog 9-do-5 radnog vremena, kako bi ispratile produktivnost svojih zaposlenih. Ima li potrebe za time i dalje?

Mi u našoj Merkle, full-service softverskoj kompaniji, radimo sa preko 500 najboljih kompanija u Nemačkoj, Švajcarskoj, Austriji i Istočnoj Evropi. Kako smo velik tim koji radi sa stranim klijentima i imamo kolege po celom svetu, bitno nam je da pomognemo našim zaposlenima da balansiraju svoj privatan život i posao.  

Jedan od načina kako ovo postižemo je opcija part-time ugovora, gde zaposleni mogu da biraju koji će procenat radnog vremena raditi – to mogu biti na primer ugovori na 50%, 60% ili 80% radnog vremena. Naravno, nudimo i opciju full-time radnog vremena, gde zaposleni sami biraju kako će rasporediti svojih 40 radnih sati u toku nedelje.

Isto važi i za zaposlene koji su na part-time ugovorima. Recimo, ako neko radi 60% radnog vremena (dakle 24 sati nedeljno), oni sami biraju da li će raditi tri dana nedeljno, ili 4.8 sati svaki dan.

Koje su prednosti fleksibilnog radnog vremena?

Očigledna prednost fleksibilnog radnog vremena je naravno činjenica da naši zaposleni upravljaju svojim slobodnim vremenom kako im odgovara i jasno mogu da odvoje vreme za rad i vreme za odmor. Ovde bismo izdvojili nekoliko primera kako naši zaposleni koriste ove pogodnosi iz ugla različitih radnih pozicijama, ali i različitih ugovora.

Više slobodnog vremena za hobije  

Fleksibilno radno vreme nam daje više vremena da se posvetimo hobijima. Za postizanje boljeg work-life balansa, dobro je imati nešto čemu ćemo se posvetiti, nešto na šta ćemo biti fokusirani, a da nije posao u pitanju – kreativni odmor.

Često je lakše upasti u zamku skrolanja po društvenim mrežama (TikTok, Instagram, Reddit – choose your fighter) ili bindžovati serije na Netflixu u nedogled. Pogotovo ako dođete sa posla premoreni, bez dovoljno vremena ni da započnete nešto, niti da se tome posvetite.

Zaposleni koji imaju part-time ugovore imaju više vremena da se posvete hobijima.

Jedan od primera za izdvajanje slobodnog vremena za hobije je naš QA & Testing Lead - Emilija. Emilija radi na 50% radnog vremena, što najčešće znači da je kraj njene radne nedelje već u sredu poslepodne. Svoje slobodno vreme je posvetila permakulturnom baštovanstvu i svojoj porodici.

„Dugo mi je bila želja da mogu da spojim rad, hobi i porodicu. Firma mi je pružila šansu da radim 50% radnog vremena i prezadovoljna sam kako to funcioniše. Moja porodica uživa u tome što imamo više vremena da budemo zajedno i što možemo da napredujemo i posvetimo se permakulurnom baštovanstvu, našoj velikoj ljubavi.” - Emilija Thürlemann, QA & Testing Lead

Više slobodnog vremena za putovanja

Osobe koje češće putuju su za 22% zadovoljniji svojim fizičkim i mentalnim zdravljem u odnosu na osobe koje nemaju priliku da putuju toliko često.

U više navrata je dokazano da putovanje pozitivno utiče na mentalno zdravlje. Da li je zbog sticanja novih iskustava, prilike da se resetujemo, da bolje upoznamo sebe, a i druge sa kojima putujemo – svakome je drugačije. Kako i na koji način pomaže, nije ni bitno, bitno je da pomaže da se relaksiramo.

Jedna od prednosti fleksibilnog radnog vremena je ta da je lakše organizovati putovanja i pobeći iz grada makar na produženi vikend.

Tako, na primer, Mina koja je zaposlena na 80% radnog vremena, raspoređuje svoje radno vreme tako da joj je svaki petak slobodan – svaki vikend je čeka mini avantura ili izlet.

Većini ljudi je omiljeni dan u nedelji petak, a za mene je “četvrtak novi petak”, jer tada počinje moj vikend. Ostvarila sam svoj san da mi radna nedelja traje 4 dana, a da mi je svaki vikend - “produženi vikend”. Mogućnost da svakog vikenda mogu da isplaniram neko kratko putovanje daje mi motivaciju i energiju da još bolje i efikasnije obavljam svoje radne zadatke. A čak i kad nemam plan za vikend, kako je samo lep osećaj da u petak možeš duže da spavaš”. -  Mina Miletić, People Services Advisor

Više slobodnog vremena za porodicu

Jedna od vodećih prednosti fleksibilnog radnog vremena, pogotovo za roditelje sa malom decom, jeste veća fleksibilnost oko organizovanja porodičnih obaveza.

Sa tradicionalnim radnim vremenom od 9 do 5, bez pomoći ostatka porodice bilo bi skoro nemoguće ispunjavati sve obaveze oko dece. Zato postoje produženi boravci, bake i deke (ko ima sreće) koji dovode i odvode decu iz vrtića, za veliku većinu roditelja koji su i dalje fizički i vremenski vezani za svoje radno mesto.

Iako se uvek nađe način da se ukombinuje porodica i posao – fleksibilno radno vreme taj proces znatno olakšava. I ne samo oko vrtića, već i zbog svih drugih obaveza koje dolaze sa porodicom: nabavka, školice stranih jezika, treninzi, rođendani.

I ne zaboravimo, mnogo je lakše organizovati kvalitetno provedeno vreme sa porodicom kada ste odmorni i dobro raspoloženi.

Filip koristi radno vreme kako bi prilagodio svoj posao svom porodičnom životu, a ne obrnuto.

Vodim decu u vrtić dva puta nedeljno. Tim danima dolazim u kancelariju u 9 ujutru. Ostalim danima volim da dolazim ranije, oko 7-8, a i da izlazim ranije. Ovaj način rada mi dozvoljava da zapravo provodim vreme sa svojom decom i da budem deo njihovog dnevnog ritma i rutine moje porodice.” - Philipp Gort, Managing Director Serbia

Lična odgovornost i poverenje - ključni sastojci

Kako bi sve funkcionisalo glatko – ispoštovani svi rokovi, organizovani svi sastanci, ispunjeni svi zadaci – jako je bitno da postoji lična odgovornost kod svakog zaposlenog, ali i firmino poverenje u njih da umeju sami dovoljno dobro da organizuju svoje radno vreme i svoje obaveze. Dakle, odnos zasnovan na poverenju.

Kako to funkcioniše u praksi?

Kako svaki zaposleni radi određeno radno vreme, za nas je bitno da njihovi tim lideri u svakom trenutku znaju ko kada radi i kada će biti dostupan. Naravno, glavna stvar je u dobroj organizaciji. Bitno je da je tim uvek usklađen oko projektnih daily ili weekly sastanaka i to je nešto na čemu su svi uvek prisutni kako bi sa klijentima odredili tempo rada i rasporedili rokove i zadatke.

Imamo poverenja u naše zaposlene da umeju dobro da organizuju svoje vreme i da jasno postave granice kada su dostupni, a kada nisu.

Osim očiglednog razloga zašto je bitno da se gradi ovakav odnos sa zaposlenima – ispunjavanje obaveza prema klijentima – drugi razlog je da je u ovakvom odnosu zaposleni zaista slobodan kada je slobodan. Dakle, nema cimanja na Slack-u, mejlova i sastanaka u njihovo slobodno vreme, sve se obavlja u periodu kada su dostupni.

Naravno u situacijama kada su neki rokovi blizu, treba da se završi projekat, zaposleni organizuju vreme prema projektu. Ako se desi, iako se uglavnom trudimo da izbegnemo te situacije, postoji tzv. “banka negativnih sati” gde se kasnije balansiraju ti sati ili plaća prekovremeno.

I, da li je fleksibilno radno vreme rešenje?

Radna mesta se rapidno menjaju i neophodno je ili pratiti trendove ili ih postavljati kako bi se obezbedilo zadovoljstvo zaposlenih. Iako naizgled ima mnogo manje kontrole (iz kompanijine tačke gledišta), kreiranje radnog mesta koje se zasniva na poverenju između zaposlenih i poslodavca daje mnogo više pozitivnih rezultata, zadovoljstva i ultimativno veću produktivnost zaposlenih.

Fleksibilnim radnim vremenom uklanjamo dnevne stresove kao što su žurba, žongliranje obaveza, trčanje kući jer nam majstor dolazi, trčanje na posao zato što je bila gužva u saobraćaju – a što je manje spoljnih stresora, to je veći fokus na poslu i na tome da rezultati budu dostavljeni na vreme.

Ne možemo sa sigurnošću reći da je fleksibilno radno vreme rešenje, ali smo sigurni da pomaže.  

Ako si zainteresovan za fleksibilne poslovne opcije i želiš da radiš u kompaniji koja ti daje slobodu da organizuješ svoje vreme i obaveze, pogledaj otvorene pozicije i prijavi se!

Tagovi

Merkle

Merkle je full-service softverska kompanija koja unapređuje korisničko iskustvo zasnovano na podacima.

Tvoja prijava je uspešno sačuvana!
Odlično! Da bi imao pristup kompletnom sadržaju bloga potrebno je da završiš proces plaćanja.
Tvoja prijava je uspešna!
Tvoj nalog je aktiviran, sada imaš pristup kompletnom sadržaju bloga.