5 razloga da posećuješ event-e

Događaji 27. sep. 2022

Da bi ostao up to date sa dešavanjima u IT svetu, trendovima i izazovima, kao i prilikama na ovdašnjem tržištu, dobro je da budeš u kontaktu sa ključnim akterima industrije.

Jedan od boljih načina da budeš u toku i dodatno proširiš svoja znanja i vidike, razmeniš iskustva i upoznaš nove ljude, su svakako događaji. Neretko ovakva okupljanja, bilo da su online ili uživo, pokreću teme i pitanja koja duboko utiču na promene u nekoj struci. A kako se to dešava ako se događaji organizuju jednom mesečno, kvartalno ili godišnje?

O ovoj temi razgovarali smo sa Nikolinom Božanović, Event Manager-om u timu koji organizuje predstojeći Empple festival. Ključne činioce promena koje, po Nikolini, događaji donose pojedincima i doprinose napretku u karijeri, donosimo dalje u tekstu.

1.Razmena

Bilo da radimo u istoj ili različitoj industriji, muke su nam slične. I one teže i one slatke. Radimo sa ljudima, srećemo se sa njima u različitim fazama razvoja karijere, različitim fazama razvoja kompanija. Tražimo kandidate, uvodimo nove benefite, procedure…

Događaji su prilika da sa kolegama razmenimo ideje o tome šta još može da se uradi i kako. Da posavetujemo mlađeg kolegu ili koleginicu, ili napokon upoznamo onu jednu osobu koju stalno pratimo na LinkedIn-u i samo čekamo trenutak da postavimo pitanje koje čuvamo za njega ili nju.

2.“Prvi put čujem!”

Sigurno si jedan od mnogih koji se našao skoro u situaciji da pomisli ovo, jer ako nisi, trebalo bi da se zapitamo šta se dešava sa osluškivanjem sveta oko vas?

Nikolina ističe da je jedan od najboljih osećaja onaj kada za nešto čuješ prvi put, a kroz par meseci to postane praksa koji si progurao kod sebe u timu, nešto što si priključio svojoj svakodnevnoj rutini.

Da čuješ nešto po prvi put - događaji su sjajna prilika za to.

3.Učenje

Slično kao i prethodno. No ipak… Učenje o nekoj temi je jedna stvar, ali slušati “iz prve ruke” svetske i lokalne eksperte na istu, to je već nešto drugo.
Da ne pominjemo one koje gotovo svakodnevno citiramo.

Da knjiga koja stoji na radnom stolu napokon dobije glas, e zato su meni događaji omiljeni! - naglašava Nikolina.

4.Dizanje svesti

Razmisli, ili bolje, pitaj nekog iz okoline - koliko je novih pozicija za employer branding (EB) stručnjake bilo u poslednjih godinu dana?

Osvrćući se na primer Empple festivala, Nikolina dodaje da nije samo on zaslužan za promene u employer branding-u:

Svi mi koji zajedno gradimo zajednicu i dižemo svest o važnosti EB-ja u okviru biznisa i onim kompanijama koje mu se ne posvećuju, e to je snaga! Još ako uspevamo da nekim uraganom oduvamo iz glava to da su EB samo svetleće reklame - uspeli smo!

5.Osvrt ili retrospektiva

Na uspehe, na ono što nije išlo, na dobre prakse - takve retrospektive i osvrte donose događaji.

Na to šta nam je zaista važno da bismo mogli da se bavimo ljudima u okviru setinga kao što su njihova radna mesta. Zato, LOOK BACK. MOVE FORWARD - navodi Nikolina i dodaje da događaji donose i uvide u ono što nam nedostaje da bismo postavili čvrste temelje.
-Osvrni se na to šta je dobro urađeno, kod vas u kompaniji, vaših komšija iz druge kompanije, tima, vidi šta je to što imate u okviru svojih kultura i organizacija usađeno, šta će biti gorivo da idemo dalje i napred - dodaje Nikolina.

Da se sve ovo sagleda u employer branding sferi, u tome će ove godine na Empple festivalu pomoći i istraživanje - State of EB Serbia. Ono donosi gde se nalazimo u ovom, kako Nikolina kaže, koordinatnom sistemu (konfuzije) i kako se kroz godine prati razvoj struke. Na Empple Festivalu 6. i 7. oktobra, posetioci će, između ostalog, imati priliku da upoznaju i neke od najcitiranijih predavača današnjice, poput Bryan Adams-a, Paige Elliott, Max Hunter-a.

Ako prođeš još jednom navedene razloge, videćeš zapravo kakav uticaj event-i imaju na pojedince. Struke tako ne menjaju tamo neki entiteti, već pojedinci koji svakoga dana vredno rade na tome da nešto menjaju.

Ako i ti želiš da budeš deo promena u rastućoj employer branding sferi, pridruži se ovogodišnjem Empple festivalu. U slučaju da želiš da čuješ iskustva učesnika prethodnih festivala, potraži odgovor među kolegama iz IT i HR industrije pokretanjem diskusije na Joberty zajednici.

Tagovi

Empple

Empple promoviše i podstiče zdrave employer branding prakse u cilju kreiranja boljeg ekosistema zapošljavanja i percepcije employer branding-a kao struke koja ima relevantan doprinos biznisu.

Tvoja prijava je uspešno sačuvana!
Odlično! Da bi imao pristup kompletnom sadržaju bloga potrebno je da završiš proces plaćanja.
Tvoja prijava je uspešna!
Tvoj nalog je aktiviran, sada imaš pristup kompletnom sadržaju bloga.